Langt de fleste af os efterlader i dag en masse digitale fodspor selv efter vores død, men det kan være svært for dine pårørende at vide, om det er i din interesse, at leve videre i den digitale verden. Her får du fem tips til, hvordan du hjælper dine pårørende efter din død.

 1. Tag stilling til dit digitale liv efter døden
  Lad dine pårørende vide om du ønsker, at dine sociale medie-profiler skal slettes eller leve videre. Måske har du en mening om, at dine profiler kan fungere som en mindeside eller helst bør slettes? Hvis du ikke har lyst til at tage snakken med dine pårørende før din død, kan du skrive dine ønsker i Min Sidste Vilje.
 2. Få overblik over alle dine online profiler
  Få overblik over alle dine online profiler og gør det nemt for dine pårørende. Vi har ofte mange online profiler lige fra e-mail konti, onlinekonti hos spiludbydere, clouding tjenester, blogs og meget mere. Hjælp derfor dine efterladte med et overskueligt overblik over alle dine konti og profiler.
 3. Gem dine passwords
  Hvis du er som danskere er flest, har du en profil på en eller flere sociale medier. Gem eksempelvis dine oplysninger om brugernavn og adgangskode i e-Boks, så dine pårørende kan få adgang til dine profiler. Dine pårørende kan nemlig søge om adgang til din e-Boks, efter du er gået bort.
 4. Gem billeder, videoer osv. fra Facebook
  Du kan gemme billeder, videoer og meget mere ned på din computer. På Facebook kan du under indstillinger vælge ’Download en kopi af dine Facebook-data’. På den måde kan dine pårørende få glæde af alle minderne uden de går tabt i tilfælde af din Facebook-profil slettes.
 5. Vælg eftermælekontakt på Facebook
  For at forhindre at din Facebook-profil forbliver uberørt, kan du udvælge en eftermælekontakt til at administrere din profil, når du en dag går bort. Udbydere som Google og e-Boks tilbyder samme mulighed.

Husk, uanset hvad er det altid en god idé at udfylde Min sidste Vilje.